Vloeren

Tapis

Tapis parket staat voor ambachtelijk vakwerk welke al meer dan 150 jaar toegepast wordt. Tapis is eigenlijk een verzamelnaam voor vast gelegd parket bestaande uit massieve planken van 6 of 9 mm dik zonder mes en groef. Door middel van lijmen en vernagelen op een vooraf geplaatste ondervloer (spaanplaat, eiken mozaïek) welke weer gelijmd op de betonvloer/balkenvloer ligt, is deze parket vloer een zeer stabiele en betrouwbare vloer. De vloer wordt na het leggen geschuurd en behandeld met olie/lak. De vloeren kunnen zo vaak geschuurd worden dat ze levenslang mee gaan.

Deze traditionele vloer is verkrijgbaar in verschillende breedtes. Ook kunt u kiezen voor bijvoorbeeld een verouderde of gerookte vloer. Daarnaast kan tapis in allerlei verschillende patronen gelegd worden. Denk bijvoorbeeld aan een prachtig visgraatpatroon met band en bies, een Hongaarse punt of een blokpatroon. De meest voorkomende houtsoort die wij leggen is Eiken.

Tapis leent zich uitstekend voor vloerverwarming. Door de geringe dikte en de juiste ondervloer zal er weinig rendementsverlies optreden.

 

Twin-Planken

De Twin-Plank is een opgebouwde plank uit twee lagen. De onderlaag bestaat uit berken multiplex en de toplaag bestaat uit massief hout. Door deze combinatie welke verlijmd zijn op elkaar ontstaat er een zeer sterk product. De Twin-Plank leent zich uitstekend om gelegd te worden op vloerverwarming. Daarnaast kan er ook gekozen worden om de vloer zwevend of vast verlijmd te leggen. De Twin-Planken zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende sorteringen, breedtes en diktes.

Eigenschappen
• Zelfde uitstraling als traditioneel massief parket
• Geschikt voor vloerverwarming
• Vloer kan meerdere keren geschuurd worden
• Uitstekend geschikt voor plaatsing in appartementen

Laminaat

Laminaat is in veel soorten te verkrijgen, met of zonder vellingkant (v-groef), een voelbare nerf of juist een gladde structuur. Laminaat vloeren zijn geschikt voor bijna alle leefruimtes. Zoals bijvoorbeeld uw woonkamer, gang of keuken. Maar ook voor intensief gebruik zoals in winkels, scholen enz. In combinatie met de juiste ondervloer kan laminaat ook op vloerverwarming gelegd worden.